Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Reportér Jan Tuna hlásí návrat ke své původní profesi. Jen málokdo ví, že zamlada působil jako průvodce. A své zkušenosti zúročí v novém cestovatelském pořadu Stream.cz s názvem Honza na cestách.

Světoběžník, dobrodruh a známý ochránce spotřebitelů z pořadu A DOST! zavede diváky na pozoruhodná místa naší planety. V první sérii představí perlu Indického oceánu, ostrov Srí Lanka, a coby průvodce se podělí nejen o užitečné tipy a rady, ale překvapí i nespočtem zajímavých příhod, které mohou jeho návštěvníky potkat.

„Jsem průvodce, který na to má oficiální razítko. Během studia na vysoké škole jsem si udělal kurz cestovního ruchu. Tehdy jsem ale cvičně provázel jen v autobuse do Harrachova. Teď po letech to bylo náročnější. Třeba na Srí Lance jsme spali maximálně tři hodiny denně, protože jsme toho chtěli vidět a natočit co nejvíc,“ odhaluje zákulisí natáčení pořadu o cestování Jan Tuna.

Z ostrova si celý tým přivezl nespočet zážitků. Patří mezi ně výstup na legendární skalní královský komplex Sigiriya, setkání tváří v tvář s divokými slony v národním parku, které provázela dramatická chvíle, během níž se rozvášněný sloní samec vydal přímo proti džípu reportéra a kameramana, čekání na leoparda, magický večer na říčním safari s ptačím ostrovem nebo spaní ve stanu v džungli.

„Nechceme jako jiné cestopisy jen přihlížet, ale stejně jako v A DOST! se přímo zapojit do dění na místě. Asi nejnáročnější z pěti zatím natočených dílů pro mě bylo, když jsem se měl za velmi krátkou dobu naučit surfovat na obřích vlnách. Málem jsem se utopil. A hned v prvním díle uvidíte, jestli jsem vlny nakonec zkrotil, nebo ony zkrotily mě,“ říká s úsměvem Jan Tuna. Podívat se na Jana Tunu v prvním díle pořadu Honza na cestách můžete zde.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám