Hlavní obsah
Článek

Informace o tom, že se Haně Zagorové (†75) vrátila vážná nemoc, kvůli které musí v určitých časových periodách docházet na transfuze krve, rozesmutnila nejen její fanoušky. Národem milované zpěvačce se podařilo posledních devět let s nemocí úspěšně bojovat díky popíjení speciálních čajů. V neděli vyšlo po odvysílání pořadu GEN najevo, že se vzácná nemoc opět vrátila.

Zpěvačka se domnívá, že si chorobu, zvanou paroxysmální hemoglobinurie, způsobila v mládí svou vlastní životosprávou, případně její vypuknutí uspíšila. V té době se totiž vůbec nešetřila. Ke studiu a hraní v divadle zpívala a také dělala v Ostravě pořad Na vlně 187. „Ve škole mě z vyučování neomluvili ani na půl hodiny. Takže jsem skončila v šest, auto mě dovezlo do Ostravy. Po přenosu jsem jela ve čtyři ráno vlakem do Brna a už v osm jsem byla ve škole,“ svěřila se zpěvačka v minulosti v jednom ze svých medailonků.

Kvůli náročnému pracovnímu tempu zpěvačka oslabila svůj organismus a onemocněla tuberkulózou, rok poté přišlo vážné onemocnění krve. „Vůbec jsem tomu odmítala věřit, že vlastně celý svůj další život budu odkázaná na transfuze. A jestli budu mít velké štěstí, tak ty intervaly mezi nimi budou dostatečně velké, abych si zase třeba užila života,“ rozpovídala se ve svém díle dokumentárního pořadu GEN.

Zagorová nevěřila, že se dožije padesáti let, nedávno ale oslavila sedmdesáté narozeniny a neztrácí víru.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám