Hlavní obsah
Článek

Jedna z největších nadějí české hiphopové scény – příbramský rapper Busher- na sebe zase strhnul pozornost. Může za to jeho nový song drsně nazvaný „Lidi jsou v pr*eli“, ve kterém se bez servítků opírá do neutěšené sociální situace mnoha svých spoluobčanů.

„Vidím, že velká spousta lidí se tady nemá dobře, zatímco pár vyčůranejch lidí si naopak žije jako prasata v žitě. Mně se to prostě nelíbí a tak o tom zpívám,“ vysvětluje Busher. „Nápad na tenhle song nebyl úplně z mojí hlavy. Inspirovali mě k tomu dva blízcí lidé z mého okolí, kterým bych za to chtěl poděkovat,“ říká nejvýznamnější postava příbramské hiphopové scény.

Busher ale věří, že se v jeho rodném městě už brzo objeví řada jeho nástupců. „Pracujeme tady na projektu, kde bysme chtěli všechny lidi z okolí Příbrami, kteří dělají hip hop nebo ho mají alespoň rádi, dostat pod jakousi jednu střechu. Těm nejlepším pak chceme vydat desky a pomoct jim se umělecky uplatnit. Určitě je lepší, když mladí lidé rapujou, než aby třeba brali drogy, nebo někde kradli,“ poučeně říká Busher. Ten by už brzo měl mít nový videoklip, který prý bude stát za to.

„Už je připravený nějaký scénář a vypadá to moc pěkně. Nechci prozrazovat zatím nic víc, ale doufám, že až to bude hotové, tak se to bude líbit a lidem to ukáže cestu, že i na relativně malém městě se dají dělat dobré věci. Jen se člověk musí přestat vymlouvat, že to nejde a musí na tom začít makat,“ uzavírá Busher.

Reklama

Další články

Načítám