Hlavní obsah
Článek

Peking, Sydney, Melbourne, Tasmánie, Nový Zéland, Hongkong. To vše stihla rodinka Adamců vidět za pouhých šest týdnů. A jak se zdá, budou na dobrodružnou dovolenou, ze které se vrátili teprve včera, ještě dlouho vzpomínat.

„Viděli jsme toho opravdu hodně, ale už jsme se těšili domů na naše koupelny a talíře. Téměř každou noc jsme během těch šesti týdnů spali v jiném motelu. Snažili jsme se šetřit, aby nás to nezruinovalo. Děti se učily v autě, protože jsme většinu času trávili na cestách. Můj muž ten program při plánování tak našlapal, že se z téhle dovolené budeme ještě dlouho vzpamatovávat,“ směje se Jana Adamcová.

Té na cestách učarovala zejména návštěva stále aktivního vulkánu Whakaari na ostrově White Island nedaleko Severního ostrova nebo návštěva města Christchurch. „Před šesti lety tohle město postihlo obrovské zemětřesení. Doteď jsou v centru zbourané desítky budov a další desítky budov byly srovnány se zemí. Centrum působí místy jako město duchů s prázdnými plochami, kde jsou dnes prázdné stavební pozemky nebo parkoviště,“ vzpomíná Jana.

Reklama

Další články

Načítám