Hlavní obsah
Článek

Ve spolupráci s textařem Michalem Horáčkem nedávno přestavila Lenka Nová své album s názvem „Čtyřicítka“. Prostřednictvím své desky zpěvačka otevřeně přiznává svůj věk, na který mimo jiné rozhodně nevypadá, ale odhaluje také své radosti a trápení v lásce nebo například smrt blízké přítelkyně.

Většina žen svůj věk spíš tají. Vy jste ho oznámila rovnou v názvu své desky. Proč?

Ze začátku jsem měla trošku problém s tím, že se ta deska bude takto jmenovat. Bavili jsme se o tom s autorem textů Michalem Horáčkem, který mi řekl, že jsem umělkyně, která musí jít s kůží na trh.

Navíc já se v tom věku cítím velmi dobře, svobodněji než kdykoli předtím. Vím, jak spousta věcí funguje, už všechno nevidím fatálně a ze všeho se nehroutím, vím, že všechno má řešení.

Takže jste spokojená čtyřicítka?

Určitě ano. Moje devadesátiletá teta mi řekla, že čtyřicítka je úplně nejlepší věk. Člověk pořád dobře vypadá, ale zároveň už o životě něco ví. Je to dobrá kombinace.

Tak to je dobrá známka, pokud máte devadesátiletou tetu. To jste v životě relativně na začátku…

(smích) Přesně tak, ještě nejsem ani za půlkou.

Jak to děláte, že vypadáte ve čtyřiceti jako třicítka?

Děkuji za kompliment. Myslím si, že velkou roli v mém případě hrají geny. Je to všechno o střídmosti, a to nejen v jídle. Snažím se víc hýbat, začala jsem chodit na jógu, začala jsem běhat, všeho ale s rozumem.

Projevuje se váš nadhled nad životem i ve vaší poslední desce?

Rozhodně. Osobnější písničky jsem zatím nenatočila. V textech a projevu jsou ty písně velmi autentické. Michal Horáček dokonale vystihl rozpoložení ženy ve čtyřiceti letech, cítím se v tom dobře.

Vy se s Michalem mnoho let znáte a v posledních čtyřech letech spolu intenzivně spolupracujete. Vystřihl texty na tuto desku snadno, nebo bylo potřeba se v poslední době intenzivně stýkat?

Některé texty vytvořil rovnou bez předchozí domluvy. V šatně, na koncertech nebo i v soukromí o mně spoustu informací načerpal. Zároveň jsme o některých písních dlouho mluvili a snažili se, aby většina písní nebyla jen o lásce, kterou všichni neustále řešíme. Chtěli jsme tam dostat i mateřství, smrt blízké kamarádky, opilosti láskou a životem.

Není vám teď líto, že jste tam prozradila až moc?

Ne, já jsem to vnímala jako otevřenou zpověď o intimních věcech. Nebojím se o nich zpívat.

Související témata:
Čtyřicítka

Reklama

Další články

Načítám