Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Poprvé před publikem vystoupila Jitka Boho se svou novou kapelou a představila svůj nový klip k písni Hledání. Při té příležitosti jsme zpěvačku vyzpovídali a probrali jsme nejen její hudební počin, ale zajímali jsme se také o její mateřství.

Jak se cítíš před vystoupením?

Jsem hezky nervózní. Připadám si jako o Vánocích chvíli před tím, než se začnou rozdávat dárky.

Bojíš se, jak fanoušci přijmou tvůj klip, ve kterém se představuješ ve zcela jiné image?

Jsem zvědavá, jak na to lidi budou reagovat a jestli se jim to bude líbit. Nečekala jsem, že náš klip bude mít hned desetimiliónové zhlédnutí na internetu, ale jsem ráda, že všechno vzniká poctivou cestou. Všechno si děláme sami, nejsme projektem nějakého manažera a na to jsme moc pyšní.

V roli zpěvačky se tedy cítíš lépe než jako Česká Miss 2010?

Pro mě je mnohem přirozenější stát za mikrofonem, než se procházet po mole. Když jdu přehlídku, tak se mi klepou kolena víc, než když mám před lidmi zazpívat. Od čtyř let jsem zpívala, maminka se mnou objížděla soutěže.

Kdo má zásluhu na tom, že ses zaměřila na zpívání?

Určitě můj manžel. Lukáš mě konečně ponoukl k autorské činnosti a já teprve teď začínám skládat texty, teprve teď jsem pyšná na to, co dělám.

Kdo hlídá dceru, když s ní zrovna nemůžeš být?

Například dnes je v péči mé sestry Rozárky. Jsem z toho dost nervózní, protože stále kojím a bojím se, aby se jí po mně nestýskalo a aby neplakala. Mám naštěstí odstříkané mléko na uspávání, tak snad to všechno zvládnou.

Neuvažovala jsi o tom, že Rozárku záměrně odstavíš, abys mohla být nezávislá?

Asi ještě nechci. Kojení je pro matku a dítě tak důležité, že bych u toho chtěla vydržet co nejdéle. Manžel někdy říká, že to musím utnout, protože mě využívá jako živý dudlík. Já si ale myslím, že jí tak nejlepším možným způsobem podporuji imunitu, a navíc je to pro mě taková intimní chvilka, kdy si připomínám, jak byla miminkem.

Ale nejsi ten typ matky, která by dítě kojila ještě v době, kdy půjde do školky, nebo dokonce školy?

Taková extremistka nejsem. (smích) Byla bych ráda, kdybychom vydrželi aspoň do jejích dvou let.

Plánujete dítě číslo dvě?

Teď toho máme tolik, že by to nebylo vhodné. Klidně bych počkala i pět let. Další děti ale určitě chci, protože sama jsem ze tří dětí. Minimálně až půjde Rozárka do školy, tak bych chtěla být těhotná. Já jsem začala brzo, tak si myslím, že mám ještě spoustu času.

S tvým manželem tě pojí i pracovní vztah. Nelezete si někdy na nervy a nenastává ponorková nemoc?

Někdy je to dost nebezpečné, občas jsme na ostří nože. Ve studiu mě někdy dokáže dohnat k slzám. Často ve mně vzbudí agresi, kterou jsem ale schopná dát do zpívání. Před mikrofonem se vyřvu, a to pak je ku prospěchu věci. Lukáš je v tom velký profík a já se od něj mám ještě hodně co učit.

Aby nebyl dobrý mentor, ale špatný manžel...

To určitě nehrozí. Je to můj manžel, který to se mnou bude myslet vždycky dobře.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám