Hlavní obsah
Článek

Vybrat vhodnou dovolenou na léto se rok od roku stává větším oříškem. I vy stále nemáte jasno? Nechte se inspirovat čtyřmi destinacemi, které stojí za to. Pokud si chcete vybrat ten nejlepší hotel a zajistit si pohodový pobyt bez starostí, pak rozhodně vsaďte na first minute a zájezd pro léto rezervujte právě teď. Specialisté portálu Dovolená.cz od Student Agency k.s, vám srovnají tisíce zájezdů a vyberou to pravé.

Řecko – pohádkově krásné ostrovy

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Tyrkysové moře, skvělé jídlo a antické památky. Řecko je zemí tisíce ostrovů a každý z nich má své kouzlo a atmosféru. Krétu doporučujeme těm, kteří hledají nejen odpočinek na pláži, ale chtějí také poznávat přírodní i kulturní krásy tohoto ostrova. Zajít si můžete na výšlap do hor Lefka Ori nebo navštívit Samarii – jednu z nejdelších soutěsek v Evropě. Milovníky historie určitě nadchne Rhodos, který se pyšní historickým přístavem Madráki, kde se nacházejí pozůstatky Rhódského kolosu – jednoho ze sedmi divů světa. A pokud vás zase láká unikátní podmořský svět, neváhejte navštívit tajuplný Zakynthos, kde na vlastní oči uvidíte mořské želvy Careta Careta. Vydáte se letos do Řecka i vy?

Bulharsko – nádherné pláže a příroda

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Nekonečně dlouhé pláže z jemného písku, teplé moře, ale i divoká příroda. To je Bulharsko. Letoviska, která letos můžeme jen doporučit, jsou Zlaté písky s nádhernými plážemi a promenádami, bývalou rybářskou vesničku Primorsko, nebo romantický Lozenec, který je obklopen vinicemi a fíkovými háji. Místní hotely a penziony jsou oblíbeným cílem letní dovolené pro rodiny s dětmi, které zde ocení především pozvolný vstup do moře. Tato místa však nejsou zdaleka to jediné, co Bulharsko nabízí. Jen pár kilometrů od Varny se nachází unikátní soubor zkamenělin Kamenný les, raritou jsou také divocí delfíni v okolí Mysu Kaliakra. Bulharsko se tak právem řadí do top destinací. Přesvědčte se o tom i vy!

Itálie – země gurmánů

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Itálie je zemí skvělého jídla, dobré zábavy, ale také památek. Na své si tu přijdou jak milovníci aktivní dovolené, tak odpočinku na pláži. Kam se vydat za těmi nejlepšími? Nedaleko oblíbeného Bibione najdete Lignano Sabbiadoro, kde obzvláště děti ocení skluzavky u vstupu na každou pláž. Vydat se také můžete do oblasti Cinque Terre – okouzlí vás menší písečná pláž v městečku Monterosso, kde se při koupání kocháte výhledem na malebné staré město. Zajisté vás nadchne i Sicílie, zvláště podmanivé pláže jsou v okolí města San Teodoro. Ke klenotům Itálie patří také gastronomie. Pochutnejte si na tradiční pizze, kterou Italové poprvé, před více než sto lety, připravili pro královnu Margheritu.

Španělsko – země s vůní sangrie

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Když se řekne Španělsko, vybaví se vám pravděpodobně jeho temperamentní obyvatelé, tapas, sangria, fotbal nebo Gaudího architektura. Přidejte ještě pláže u Středozemního moře, ostrovy s unikátní faunou i florou a získáte všechny přísady, které ze Španělska dělají jednu z nejnavštěvovanějších destinací na světě. Milovníci tance mohou zavítat do Sevilly. Španělskou historii a umění zase nejlépe poznáte v Malaze, Barceloně nebo Madridu. Specialisté Dovolená.cz pro pohodovou letní dovolenou dále doporučují populární pobřeží Costa Brava, malebné zátoky na ostrovech Mallorca a Menorca, nebo zlatavé písky pobřeží Costa de la Luz na jihu Španělska.

Další články

Načítám