Hlavní obsah
Článek

Čtyřiašedesátiletý Martin Kessman z New Yorku by se neměl moc rozčilovat. Při váze 139 kilogramů, odporu k fyzickému pohybu a pravidelné konzumaci pokrmů z fast-foodu by ho totiž mohla taková naštvanost stát život. Ovšem tohoto burzovního makléře vytočil jeho oblíbený fastfood White Castle natolik, že se rozhodl hnát jej k soudu. Řetězec prý uráží a znevažuje své obézní zákazníky tím, že jim neumožní sedět v prostornějších boxech.

„Nepohodlné boxy porušují občanská práva obézních lidí,“ uvádí Kessman v žalobě, kterou proti White Castle vznesl u federálního soudu na Manhattanu.

Před dvěma roky si prý stěžoval přímo vedení společnosti, ale dodnes nebyla sjednána náprava. „Poslali mi technické parametry a vše o tom, jak budou boxy zvětšeny a budou pohodlnější pro lidi s trochou nadváhy. Takže utekly dva a půl roku a nic se nestalo,“ cituje obézního Kessmana list New York Post.

Makléř věří, že bojuje také za práva těhotných žen a postižených, jež rovněž potřebují více místa. „Chci si prostě jen sednout jako normální člověk,“ dodal Kessman.

Související témata:
Prostor

Reklama

Další články

Načítám