Hlavní obsah
Článek

Jednoznačně největší žijící hollywoodská legenda Meryl Streep (74) se během udílení Zlatých glóbů navezla do příštího amerického prezidenta. Reakce Donalda Trumpa, který nemá ve světě šoubyznysu moc přátel, na sebe dle očekávání nenechala dlouho čekat.

Meryl Streep je na Zlatých glóbech jako doma. Na prestižní cenu byla nominována celkem třicetkrát, což nemá obdoby. Jack Nicholson, který v pomyslném žebříčku následuje hned za ní, měl šanci cenu získat sedmnáctkrát. Ikonická herečka je rekordmankou i co se získaných Zlatých glóbů týče. Ve své sbírce jích má díky filmům Kramerová versus Kramer, Francouzova milenka, Sophiina volba, Adaptace, Ďábel nosí Pradu, Julie a Julia, Železná lady a seriálu Andělé v Americe celkem osm.

Letos Meryl svou nominaci za hlavní roli v komedii Božská Florence ve vítězství neproměnila, ale to ji vůbec nemuselo mrzet. Herečka totiž obdržela Cenu Cecila B. De Milla za celoživotní přínos kinematografii. Během děkovné řeči kritizovala Donalda Trumpa, aniž by jej musela jmenovat. Streep mluvila o tom, jak ji zasáhlo, když viděla, jak „osoba, která bude zastávat nejrespektovanější post v USA“, naprosto bezohledně imitovala postiženého novináře.

Budoucí americký prezident se záhy na sociální síti projevil způsobem jemu vlastním. „Meryl Streep je jedna z nejpřeceňovanějších hereček Hollywoodu. Nezná mě, a přesto na mě na Zlatých glóbech zaútočila. Je to poskok Hillary,“ zavrhnul Trump respektovanou herečku, k níž už několik desetiletí vzhlíží celý Hollywood.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám