Hlavní obsah
Článek

Suverénním vítězem 74. ročníku Zlatých glóbů se stal muzikál La La Land, který posbíral rekordních sedm cen. Jedním z mála překvapení ostře sledovaného galavečera byla francouzská herečka Isabelle Huppert (63), která trofej získala díky filmu Elle.

V kategorii Nejlepší ženský herecký výkon v dramatu byla letos opravdu silná konkurence. O Zlatý glóbus usilovaly zavedené hollywoodské hvězdy Amy Adams (Příchozí), Natalie Portman (Jackie) i Jessica Chastain (Miss Sloane). Pro cenu si však nakonec přišla Francouzka, již před 16 lety proslavil kontroverzní film Pianistka, v němž ztvárnila učitelku prahnoucí po drsném sexu.

Na Zlatý glóbus byla letos Isabelle Huppert nominovaná poprvé a rovnou zvítězila. Snímek Elle navíc uspěl i v kategorii Nejlepší cizojazyčný film, kde porazil favorizovaného německého zástupce, snímek Toni Erdmann. Herečku, která ani po šedesátce nepřišla o svůj šarm, režíroval Paul Verhoeven, který ukázal v Základním instinktu klín Sharon Stone.

Udílení Zlatých glóbů ovládl muzikál La La Land, díky němuž se cen dočkali i herci Emma Stone a Ryan Gosling, takže na ostatní filmy toho moc nezbylo. Po jedné ceně mají snímky Moonlight (nejlepší drama), Místo u moře (herec v dramatu Cassey Affleck), Noční zvířata (vedlejší herec Aaron Taylor-Johnson), Fences (vedlejší herečka Viola Davis) a Zootropolis: Město zvířat (nejlepší animovaný film).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám