Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Fanynky Lukáše Vaculíka si opět přijdou na své. Herec přijal roli v seriálu Temný Kraj a od 15. ledna ho tedy budete vídat pravidelně. Idol dívek a žen se ve dvanáctidílném krimiseriálu zhostí role vyšetřovatele, který se díky zdravotním komplikacím uchýlil z města na venkov.

Pro Vaculíka je to první podobná seriálová role v komerční televizi. Proč vlastně tuto práci přijal? „Na prvním místě byly scénáře, četl jsem první čtyři díly seriálu, takže se dalo vytušit, jakým směrem se příběh bude ubírat dál. Podstatné bylo, že seriál má 12 dílů a je to ucelená uzavřená série, která má jasný začátek a konec. A v neposlední řadě i to, že natáčení probíhalo v exteriérech, nebyla to studiovka, ale stoprocentní reál,” řekl.

Seriál stvořila jednovaječná dvojčata Jitka a Kateřina Bártů, které mají na svědomí například Rodinná pouta, Velmi křehké vztahy, Gympl s r(u)čením omezeným či V.I.P. vraždy. S těmi se herec setkal poprvé. „Se sestrami Bártů pracuji poprvé a poprvé pracuji i na Primě. Je to pro mě nový druh práce. Ze začátku to pro mě bylo rychlé tempo, i když myslím, že nijak strašné, ale nebyl jsem na to zvyklý. Točili jsme třeba druhý třetí obraz a mě teprve napadalo, co jsem mohl udělat v prvním. Musel jsem se naučit s tím pracovat.”

Lukášova role bude úzce spojena se psem Egonem, se kterým se herec sblížil. „Naši vždycky měli psy a já je mám strašně rád. A tenhle je bezvadný, já říkám, že je nedomazlený. Mám pocit, že scény, kde měl hrát, že mě moc nemusí nebo že na sebe nenechá sáhnout, se snad ani nepodařily natočit. Jednou ho podrbete a už se ho nikdy nezbavíte. Taková šťastná povaha. Přívětivý a mazlivý pesan,” řekl herec, který v rozhovoru vtipkoval, že by si klidně střihl i roli Egona.

Reklama

Další články

Načítám