Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Neměli na sebe žádné spojení, prakticky o sobě vůbec nic nevěděli, ale smrt jejich blízké je zase svedla dohromady! Řeč je o dvou rodinách Luby Skořepové (†93). Ty kvůli konečně důstojnému poslednímu rozloučení (v Národním divadle se konalo na chodbě a nebylo dle představ jejích blízkých) s nedávno zesnulou výbornou herečkou odhodí dávné spory a možná si i padnou do náruče!

Vše se točí kolem chystané vzpomínky na Lubu Skořepovou v Náchodě a také kolem otázky, kam uloží urnu s jejími ostatky. Prasynovec Julien, který byl s herečkou v pravidelném kontaktu, se nyní začal sbližovat s rodinou jejího bratra Karla Skořepy, jenž před rokem zemřel v 88 letech.

Se sestrou, která ho označovala za podivína žijícího v lese, dlouhá léta nemluvil, odcizila je dávná rodinná křivda. Prý mu vadilo, že musel v mládí převzít práci na otcově pile, aby dívky mohly studovat.

V hrobě spočívají nejen ostatky bratra, ale i obou rodičů sourozenců. „Do jejich propojení musel být zapojen i Městský úřad Náchod. Obě rodiny mají totiž přetrhané veškeré kontakty. Dokonce na sebe nemají ani telefonní čísla,“ řekl Aha! zdroj.

Úřad ústy mluvčí jednání potvrdil, podotkl ale, že nemůže zasahovat do toho, jak se nakonec domluví. Luba Skořepová by ale určitě byla ráda, že její odchod měl alespoň vliv na něco pozitivního!

Reklama

Další články

Načítám