Hlavní obsah
Článek

Zpěvák Jakub Smolík (57) si loni v květnu při tenisu přetrhl vazy v koleně a k tomu se přidal prasklý meniskus, takže se musel podrobit operaci v Nemocnici Na Františku.

Operace to však nebyla poslední. Ve čtvrtek pro změnu absolvoval plastiku křížového vazu. Zpěvák se po zákroku cítí dobře. Sice ho zdobí ne příliš apartní a pohodlná celonožní bandáž, ovšem nežehrá, nebrblá a bere vše s nadhledem.

„Operoval mě pan doktor Josef Maurer, známý „kolenolog“ a přítel umělců, jeho dcerou je totiž herečka Míša Maurerová, takže jsem na kudlu šel bez obav. Hodinku jsem si pochrupal na sále a teď už se jenom povaluji. Jo, ale víte, co je nejhorší? Mám děsnej hlad. Když se chystáte na narkózu a zákrok, tak se nesmíte nacpat, a proto jsem měl dneska jen jeden upachtěnej rohlík. Těším se, až vstanu z postele, začnu chodit, nebo spíš belhat, a budu se moct pořádně najíst,“ řekl Smolík.

Velkou náklonnost mu na pokoji projevují i sestřičky, které ho obskakují, napájejí čajem a zásobují bažanty.

A co čeká oblíbeného muzikanta dál? „Samozřejmě budu absolvovat rehabilitaci a od února chci už začít opět koncertovat. Možná ještě s berlemi, ovšem tahle drobnost mi v tom nezabrání. Horší to bude se sportem. Na motorku se asi posadím až tak za tři měsíce, k thai boxu se vrátím ještě o něco později a tenis dostane zase zelenou tak na začátku prázdnin. A už teď se těším na zápas s kolegou zpěvákem a kamarádem Petrem Kolářem. Máme mezi sebou nerozhodný stav, jednou vyhrál on, jednou já, takže pevně věřím, že se po třetím vzájemném zápase budu z vítězství radovat já,“ nadšeně dodal Jakub Smolík.

V pátek by zpěvák měl odcestovat domů do domácího ošetřování. Noc ale nepatřila k těm, na které by rád vzpomínal. „Bolelo to jako čert, moc jsem se nevyspal, ale je to zřejmě průvodní jev, takže jsem se s tím smířil. Nafasuju léky a hajdy odpoledne domů. Vlastní postel a rodinná péče určitě budou mít na rekonvalescenci blahodárné účinky,“ s optimismem sobě vlastním uzavřel Jakub Smolík.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám