Hlavní obsah
Článek

Pamatujete si na fyzikářku Andulku z Boty jménem Melichar? Herečka Alena Karešová, kterou diváci mohou znát třeba i jako hraběnku z Nesmrtelné tety, koncem ledna bude mít devadesát, je ale otázka, zda vůbec bude plánovat nějakou oslavu. Přestala prakticky chodit kvůli nehodě se „skejťákem“ a zahořkla. Jako by ji nic netěšilo!

„Před rokem a půl do mě na ulici vrazil skateboarďák, a to byl můj konec,“ svěřila se herečka, která jen sem tam stěží dojde do obchodu s potravinami pár metrů od domu, v němž bydlí. Jinak je odkázaná na prostor mezi čtyřmi obvodovými stěnami bytu.

„Jestli se mě chcete zeptat, jak se mám, tak mizerně. Patřím do šuplíku odložených hereček. Ano, jsem zatrpklá. Když si uvědomím, jaké dnes máme herce, kteří jsou sice in, ale jsou to jen tváře, a nikoli herci, tak je to k pláči,“ postěžovala si v Aha! Karešová, kterou režiséři už dávno nikam neobsazují.

Sama považuje za svou nejlepší roli hraní Rosemarie Fantové, která v 30 případech majora Zemana (díl Modrá světla) bez mrknutí oka zastřelí Reginu Rázlovou. Diváci ji ale mohli vidět i coby zdravotní sestru v Sestřičkách, Co je vám doktore? nebo ve snímku Jak básníkům chutná život. Její hlas je známý ze seriálů Arabela či Létající Čestmír, v nichž plnila funkci vypravěčky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám