Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Modré nebe bez mráčku, průzračné moře a nádherné písečné pláže lemované kokosovými palmami. To je pravá exotika. Na nic nečekejte a zažijte zimu netradičně. Specialisté z portálu Dovolena.cz od Student Agency k.s. si pro vás připravili 5 žhavých tipů na exotickou dovolenou, kterou právě teď pořídíte za last minute ceny.

Mauricius – tropický ráj v Indickém oceánu

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Mauricius je ostrovem, který nabízí vše, na co si jen vzpomenete. Nedotčenou přírodu spatříte v národním parku Black River Gorges, kde vám učarují monumentální vodopády a exotická zvířata, která jinde na světě ve volném přírodě nenajdete. Nezapomeňte ale také probádat zdejší podmořský svět s korálovými útesy a bohatým podmořským životem na západě ostrova na proslulé pláži Flic en Flac. Nedaleko odsud si pak můžete zasurfovat – na pláži Tamarin jsou díky vlnám ideální podmínky. Spoustu zážitků nabízí také sever ostrova – ze střediska Grand Bale vyjíždějí katamarány, díky nimž můžete zavítat na okolní ostrůvky. Na Mauriciu se tak rozhodně nudit nebudete.

Maledivy – nádherný podmořský svět

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Křišťálově čistá voda, bílé pláže, úchvatné korálové útesy, palmy a slunce nad hlavou, to vše jsou Maledivy. Souostroví v Indickém oceánu, kde si jako cíl své dovolené můžete vybrat některý z tisícovky ostrovů, nabízí nespočet možností k relaxaci i aktivnímu odpočinku. Na Maledivách jsou navíc jedny z nejlepších podmínek pro potápění na světě. Stačí se ponořit pod hladinu a objevíte svět pestrobarevných rybek, želv i korálových útesů. Ti, kteří by svou cestu na Maledivy rádi spojili s poznáváním dalších koutů světa, si mohou pobyt prodloužit o den či dva a strávit je ve Spojených arabských emirátech prohlídkou Dubaje nebo Abu Dhabí.

Zanzibar - ostrov provoněný kořením

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Dovolenou na Zanzibaru budete mít navždy spojenou s vůní skořice a vanilky, které omámí vaše smysly. Kromě pláží, které patří k nejkrásnějším na světě, a průzračného moře je to právě koření, které proslavilo Zanzibar po celém světě. Díky své blízkosti k rovníku nabízí tento ostrov téměř dokonalé počasí po celý rok, je tedy ideální destinací, pokud chcete zasněžené Česko vyměnit za sněhobílé pláže a relaxovat v jednom z luxusních resortů. Na Zanzibaru se narodil slavný Freddie Mercury a během cest po ostrově mohou fanoušci skupiny Queen zavítat do jeho rodného domu. Milovníci historie jistě neodolají návštěvě Kamenného města, velkého orientálního bludiště, které je na seznamu dědictví UNESCO.

Dominikánská republika – karibská exotika na dosah

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

V žebříčku top destinací pro letošní dovolenou nesmí chybět ani Dominikánská republika. Pokud totiž máte rádi nádhernou přírodu, sport i dobrodružství, nelze zvolit lépe. Ničím nerušený relax zažijete na jedné z nejkrásnějších pláží na Bacardi Island, kde se podle legend ukrývá pirátský poklad. Doporučujeme navštívit také turisty neprobádaný ráj Samaná, který domorodci nazývají nejkrásnějším koutem celé Dominikánské republiky. Nadchne vás nedotčená příroda protkaná sítí tajuplných jeskyň, ale také zdejší tropické vody s unikátním podmořským světem.

Zažijte kouzlo dovolené na lodi

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Láká vás netradiční dovolená? Pak je pro vás to pravé okružní plavba lodí po Karibiku. Během jednoho týdne zažijete servis hodný luxusních hotelů, budete hýčkáni ve wellness centrech přímo na lodi a současně navštívíte hned několik exotických destinací. Specialisté Dovolene.cz doporučují například okruh z Floridy přes exotickou Jamajku až na Bahamské ostrovy, kde můžete odpočívat na nádherných plážích a zažít jedinečnou atmosféru zdejších měst.

Další články

Načítám