Hlavní obsah
Článek

Jak Super.cz již informoval, poslední rozloučení s Lubou Skořepovou (†93) ve foyer Národního divadla bylo nedůstojné, což si myslí i drtivá většina z více jak 55 tisíc hlasujících čtenářů našeho webu. Rodina a přátelé se proto rozloučí s uznávanou herečkou ještě jednou, a to pořádně!

Pieta se uskuteční na přelomu ledna a února v divadle v Náchodě, kde se Skořepová narodila. „Blízcí a rodina Luby Skořepové očekávali v Národním divadle trošku osobnější přístup. Vzhledem k tomu, že důstojnému rozloučení s Lubou Skořepovou tam ale bohužel nebyl dán žádný prostor, uděláme si rozloučení s ní po svém. Odpojíme se však od pohřebního tónu. Bude to tak, jak by to Luba měla ráda. S noblesou, důstojně, ale vesele,“ řekla Super.cz kamarádka Skořepové Helena Váňová, která na organizaci vzpomínkové sešlosti spolupracuje se starostou Náchoda Janem Birkem.

Podle našich informací dorazí i ti, kteří už předem odmítli jít vzdát hold herečce do podle nich nedůstojných prostor a doufali v zorganizování podobného druhého rozloučení.

„Účast nám ochotně potvrdila řada umělců včetně Báry Hrzánové. Půjde o milé vzpomínání, zazní veselé historky s Lubou z jejího soukromí i práce. Budeme promítat videa, fotografie, řada z nich ještě nikdy nebyla zveřejněna. Chceme to udělat opravdu úplně jinak, než tomu bylo v Praze,“ přidala Váňová, která se s herečkou viděla jen den před jejím skonem.

Skořepová sice byla v soukromí velmi skromná žena, ale právě obdiv diváků a fanoušků ji tak dlouho držel při životě. Super.cz již dříve uvedl, že velmi toužila po tom, aby její pohřeb proběhl na jevišti Národního divadla se všemi poctami. K tomu bohužel nedošlo, prý kvůli probíhající zkoušce.

Reklama

Další články

Načítám