Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po půl roce natáčení padla pár dní před koncem roku poslední klapka filmové trilogie Zahradnictví režiséra Jana Hřebejka a scenáristy Petra Jarchovského.

Poslední den, kdy se točilo celou noc v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice, bylo na place i s komparzisty přes sto třicet herců, které už od brzkého odpoledne připravovala početná skupina maskérů a kostymérů.

Poslední natáčenou scénu diváci uvidí ve třetím filmu s názvem Nápadník, kde ústřední dvojici ztvárnili Ivan Lupták a Anna Fialová, která na sebe upozornila v první řadě televizního pořadu Tvoje tvář má známý hlas. „Když jsem si četla scénáře Zahradnictví, tak jsem se na konci prvního dílu rozbrečela. Což se mi ještě nestalo. Zároveň tam jsou i scény, u kterých jsem se smála nahlas,” nechala se slyšet vnučka herce Karla Fialy a jedním dechem dodala: „Když jsme měli první čtenou zkoušku, tak jsme se všichni tak strašně bavili, že mě to až překvapilo, protože ta doba moc veselá nebyla. Ale je skvělé, že to je mix všeho. Že jsou tam smutné věci, ale že se diváci budou i bavit."

Nepřející rodiče pak hrají Aňa Geislerová a Martin Finger, nápadníka hraje Jáchym Kučera, věčně doprovázený svým otcem Miroslavem Táborským.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám