Hlavní obsah
Článek

Již jsme vás informovali o tom, že u filmové trilogie Zahradnictví režiséra Jana Hřebejka a scenáristy Petra Jarchovského padla poslední klapka.

Ve všech třech částech filmů, které dějově předchází legendárním Pelíškům, se objevuje dvojice Aňa Geislerová (47) a Martin Finger. Oba herci tak „zestárnou“ o dvacet let. Proto byla v tomto projektu velmi zásadní práce uměleckého maskéra.

„Když se podaří roli podpořit ještě maskou, tak to ohromně pomůže. Podívat se na sebe do zrcadla mi hodně napoví, jak mám postavu hrát. Náš maskér Zdeněk Klika byl naprosto excelentní,“ vysvětlil Martin Finger, který si pochvaloval i svou hereckou partnerku Aňu Geislerovou.

„Je krásné, že můžu hrát s divou českého filmu. Před rokem bych se ani nenadál, že si zahraju zrovna s Aňou a že bude moje manželka. Úžasné potkání!“ dodal herec.

První část trilogie s názvem Rodinný přítel přijde do kin 27. dubna 2017 a představí zejména milostný trojúhelník tvořený zmíněnou Aňou Geislerovou, Ondřejem Sokolem a Martinem Fingerem na pozadí válečných let v naší zemi. Druhý film Dezertér se soustředí na dobu poválečnou a zvraty v období po roce 1948 a závěrečný Nápadník uzavře celou trilogii děním v 50. letech.

Reklama

Další články

Načítám