Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Na posledním rozloučení s jednou z nejváženějších bývalých členek Národního divadla Lubou Skořepovou (†93), které se konalo ve foyer Zlaté kapličky, což mezi jejími blízkými vzbudilo mimořádnou vlnu nevole, vyšlo najevo, že herečka do poslední chvíle plánovala, co bude dál. „Smrt si ale prakticky přála,“ říká její kamarádka.

Redakce Super.cz hovořila se ženou, kterou dala Skořepová dohromady s jejím nynějším manželem, režisérem Tomášem Váňou. „Říkala, že jsme divní, když spolu nejsme, přestože si rozumíme. Na svatbě nám řekla, že nás chce adoptovat. Ne jako děti, ale jako rodiče. S tím, že si zaslouží, aby se o ni někdo staral,“ řekla nám produkční Helena Váňová.

„Byla úžasná! Dělala jen to, co chtěla, nenechala si do ničeho mluvit, na rovinu lidem říkala i nepříjemné věci. Věděla, že na to má ve svém věku nárok, a na nic si nehrála,“ vzpomíná na přítelkyni, která prý byla nudistka a neměla problém se svléknout donaha ani při focení propagačních fotografií.

„Naposledy jsem ji viděla den před smrtí. Spala. Vypadala krásně, jako když usne anděl. Jenže já se tam sesypala. Vysvětlovala jsem lékařce, že mám strach, že odchází. Doktorka mě ale uklidňovala, že Luba normálně jedla a že všechny výsledky byly v pořádku. Jenže přesně jako ona vypadala krátce před svým odchodem i moje babička. A druhý den večer mi bohužel opravdu volali, že Luba už není,“ vyprávěla Váňová.

Podle ní herečka téměř do posledních chvil plánovala, že ještě bude hrát, a dokonce vymyslela televizní pořad, v němž by se seznamovali úplně rozdílní lidé, třeba tlustí s hubenými, vysocí s malými nebo hezcí s ošklivými. Měla však chvíle, kdy už se na svůj odchod téměř těšila.

„Luba chtěla odejít. Byla vitální člověk a mozek jí stále pracoval na sto procent. Aby pořád jen ležela v posteli, to nebylo nic pro ni,“ dodala Váňová.

Den před úmrtím herečku navštívil i prasynovec Julien. „Paní Luba byla do poslední chvíle relativně v pořádku, samozřejmě s přihlédnutím k jejímu věku. S prasynovcem den před jejím odchodem normálně komunikovala, těšila se na to, co ji dál čeká,“ řekl Super.cz manažer Luby Skořepové a její blízký přítel Pavel Kloud.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám