Hlavní obsah
Článek

Fotograf Jan Saudek (77) už fotil mnoho slavných lidí, na nedávné focení s tragicky zesnulým hokejistou Janem Markem (†31) ale nikdy nezapomene. Hokejového útočníka, který přišel o život minulou středu spolu s dalšími dvěma českými hokejisty po pádu letadla u ruské Jaroslavle, si oblíbil. "Fotil jsem ho i s jeho báječným synem. Byl to výborný kluk. Jeho žena mi teď psala, že to chce ukončit, že po jedenácti letech s Janem nemá pro co žít," svěřil se exkluzivně Super.cz světoznámý fotograf.

Saudka hokejista navštívil týden před svou smrtí. "Měl jsem tu čest fotografovat ho s jeho prvním synem. Udělal na mě výborný dojem, měl jsem ho rád a skutečně mě zdrtilo, že on i další kluci museli odejít takhle předčasně," svěřil se Saudek. Po tragédii si začal psát s vdovou po Markovi esemesky. "Bylo pro mě strašné vyslovit jí soustrast. Komunikuji s ní plný úcty. Fotografoval jsem ji už v době, kdy čekala děťátko. Psala mi, že v té bolesti nechce pokračovat. Tak jsem reagoval, že přece je tady jeho syn a tehdy je třeba se soustředit na něj. Doufám, že bude silná a že to překoná," dodal Saudek.

Ten v sobotu přišel do obchodního centra v Praze na Chodově na výstavu Šmoulí paráda, pro kterou jako jedna z dvaceti osobností pomaloval sochu šmouly. Od čtrnáctého do devatenáctého září bude putovní výstava k vidění v Liberci, mezi 21. a 26. zářím v Brně a od 28. 9. do 3. října pak v Ostravě. Poté bude možné sochy od desátého do čtrnáctého října vydražit na webu www.nadacnifondalbert.cz. Výtěžek poputuje Nadaci táta a máma na nákup sportovních potřeb opuštěným dětem z dětských domovů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám