Hlavní obsah
Článek

Dva roky radostné tvůrčí práce má za sebou Pavel Zedníček (74). Oblíbený český herec se stal hlavní hvězdou seriálu Četníci z Luhačovic, který Česká televize začne vysílat na konci ledna.

Zedníček nám prozradil peprný detail, týkající se jeho obsazení do role strážmistra Hanse Geberta. Scenárista a autor projektu Petr Bok se rozhodl obsadit Zedníčka do hlavní role, když trůnil na toaletě. „Když to obsazovali, tak nevěděli, kdo by tam hrál. Petr Bok prý šel na záchod a přišel na mě. Vůbec nevím, proč si na mě vzpomněl právě tam," kroutil hlavou Zedníček a s úsměvem dodal: „Jde vidět, že lidi ty nejlepší myšlenky napadají zrovna tady."

Pavel Zedníček si zahrál v celé řadě detektivek a krimiseriálů, natáčení tohoto dvanáctidílného seriálu si prý užil ze všech nejvíc. „Natáčení bylo strašně příjemné a musím se přiznat, že mě dost mrzelo, když to skončilo. Byla to moc hezká práce, a ta parta okolo byla skvělá,” řekl herec.

Herec připomíná, že seriál není pokračováním populárních Četnických humoresek. „Nemá to s tím nic společného, je to celé nové, a dokonce z jiné doby,” řekl Zedníček, který se takřka dva roky pohyboval v historickém kostýmu četníka. „Bylo zvláštní vidět, jak lidé žili předtím, jak fungovaly četnické stanice, jak se slavily Vánoce a podobně.”

Aby se Zedníček vcítil do doby před sto lety, tak prý nestudoval historické knihy, ani nesledoval filmy pro pamětníky, ale inspiroval se v rodině. „Čerpal jsem ze svého dědy. Byl to kovář, a během první světové války působil u dragounů,” řekl Zedníček.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám