Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O Vánocích odešel zpěvák, který se kromě svých hitů proslavil také jako gay ikona. Svou homosexuální orientaci přitom přiznal až v roce 1998 po skandálu, po němž už nemohl dále mlčet.

George Michael (†53) odstartoval kariéru společně se svým spolužákem Andrewem Ridgeleym, s nímž v roce 1981 založil kapelu Wham! Ta sice bodovala s hity Wake Me Up Before You Go-Go či vánočním songem Last Christmas, ale existovala pouhých pět let. George Michael ještě před jejím koncem zahájil sólovou kariéru a obešel se bez kamaráda, s nímž měl podle společných fotek velmi blízký vztah. Tehdy ovšem jejich orientaci nikdo neřešil.

V roce 1987 George Michael vydal sólovou desku Faith, která se stala trhákem a zároveň získala cenu Grammy za nejlepší album. Přelomovým okamžikem, co se týče jeho soukromí, byl rok 1998, kdy byl policií zatčen kvůli provozování sexu na veřejných toaletách. Tehdy poprvé promluvil o své homosexuální orientaci.

V mládí George Michael experimentoval a prožil například románek s herečkou Brooke Shields. Po coming outu se zpěvák obklopoval výhradně muži a nebylo žádným tajemstvím, že měl slabost pro zajíčky. Od roku 2012 byl jeho partnerem kadeřník Fadi Fawaz, který jej 25. prosince našel mrtvého.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám