Hlavní obsah
Článek

Tak to je nejsmutnější zpráva letošních Vánoc. Další z velkých osobností světové pop music odešla do pěveckého nebe. Britský zpěvák, skladatel a producent George Michael (†53), který se proslavil nejprve jako člen pěveckého dua Wham! a následně řadou sólových hitů, zemřel včera odpoledne ve svém domě v Oxfordshire. Záchranná služba dorazila k jeho domu před třetí hodinou odpolední.

„S velkým smutkem oznamujeme, že milovaný syn, bratr a přítel George odešel v klidu ve svém domě během vánočních svátků,“ cituje oficiální prohlášení hudebního vydavatelství stanice BBC. Policie uvedla, že nic podezřelého ohledně zpěvákova úmrtí nezjistila. Spekuluje se o infarktu.

V minulosti homosexuální zpěvák bojoval s řadou zdravotních problémů i se závislostí na drogách. V roce 2011 prodělal těžký zápal plic. Zpěvákova rodina žádá o zachování soukromí a nechce úmrtí George Michaela komentovat.

Svůj hold Michaelovi vzdal například Elton John, který si fotku s ním umístil na svou sociální síť. "Jsem v hlubokém šoku. Ztratil jsem milovaného přítele. Tu nejlaskavější a nejštědřejší duši. A navíc to byl skvělý umělec. Mé srdce je tu pro jeho rodinu a všechny jeho fanoušky," uvedl k fotce Elton John.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám