Hlavní obsah
Článek

Že se bude válet u televize nebo na gauči u stolu s dobrotami mu rozhodně nehrozí. Právě naopak! Už 14. ledna vypukne další z řady extrémních závodů, tentokrát Spartan Winter v kopcovitém terénu a lesích na Dolní Moravě v Jeseníkách. A na startu bude stát i moderátor TopStaru Petr Vágner (46). Aby byl ve formě, nesmí přibrat ani deko! Teď má 81 kilogramů.

Účastníky závodů čeká náročná trasa s minimální délkou pěti kilometrů. Jak ale bývá zvykem, pořadatelé vždy závodníky překvapí daleko delší běžeckou trasou než je původně plánovaná. Dobré je tedy raději počítat i s deseti kilometry v zasněženém a zmrzlém terénu.

Co se týká překážek, tak jich je zatím naplánováno 20 až 25 v dosti náročném terénu dolnomoravských kopců, lesů a sjezdovek. Závodníky tak určitě nemine šplh po laně, přesouvání těžké nákladní pneumatiky, nošení pytlů s pískem nebo ručkování po zmrzlé konstrukci. A asi si lze jen těžko představit, co dalšího pořadatelé na závodníky vymyslí. Dobré je tedy být připravený na všechno!

"Kromě opět náročného terénu a převýšení si také poprvé vyzkouším i běh v mrazu a ve sněhu. Nějakou zkušenost se zimním běháním mám, ale nic co se týká extrémního závodu," prozradil Vágner.

"Přípravě zatím moc času nevěnuji, protože hodně moderuji společenské akce, hraju v divadle Radka Brzobohatého a vysílám TopStar. Navíc si chci také trochu užít Vánoce a děti, protože jim toho času během roku moc nedávám. Bude to zase něco nového, další výzva, adrenalin, který mě žene kupředu," dodal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám