Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Konfliktům se vyhýbá jako čert svěcené vodě a není se co divit. Muzikálový zpěvák Jan Kříž má totiž nepříjemnou vzpomínku na období, kdy ho okradli chuligáni s nožem v ruce!

„Ve třetí třídě si na mě počkala bandička nasnědlých kluků. Vytáhli kudlu a chtěli prachy, takže jsem odevzdal svých 45 korun na svačinu. Ten zážitek se na mě podepsal, nemám podobné věci od té doby rád a ze všech konfliktů se snažím elegantně vycouvat. Policie to tehdy neřešila, neřekl jsem to totiž ani doma. Poprvé se s tím svěřuju vlastně až v této době. Byl jsem malý, cítil jsem se pokořeně,“ přiznal Super.cz Jan Kříž, jedna ze tří alternací pro hlavní roli v chystaném muzikálu Rocky.

Právě kvůli tomu se spolu s kolegou Kryštofem Michalem zúčastnil tréninku se špičkovým boxerem Vladimírem Rockym Říhou. Ten bude hlavní hvězdou galavečera v Lucerně 30. prosince, který se opět ponese v duchu třicátých let a bude plný zajímavých zápasů.

Ani oba zpěváci nebudou chybět. „Na galavečeru boxovat nebudu. Jdu se podívat, nasát atmosféru. Kromě toho, že si kvůli muzikálu nakoukám videa na internetu, je pro mě důležité vidět skutečný boxerský zápas. Chci pochopit atmosféru, mentalitu a rytmus zápasu, protože je důležité, aby na jevišti box nepůsobil impotentně. Viděl jsem jednu verzi Rockyho v zahraničí. Bylo strašně poznat, že je to nacvičené, že ti kluci neboxují. Vypadalo to hrozně špatně. Jiná verze byla naopak parádní. A my děláme všechno pro to, aby i ta česká byla skvělá,“ pokračuje Kříž.

Ten už dva měsíce tvrdě trénuje a posiluje, na svátky má ale povolený režim. „Potřebuju nabrat trochu tuku, protože až naplno začnou zkoušky choreografie, bude to tak náročné, že při nich určitě hodně kil zhubneme. A lepší bude přijít o tuk, než o svaly,“ těšil se na hřešení Honza.

„Muzikál nemá být jen super nacvičená choreografie, která nemá s energií boxu nic společného. Chci tam proto dostat něco z reálného zápasu, aby to tam vypadalo skutečně dobře,“ dovysvětlil.

Reklama

Další články

Načítám