Hlavní obsah
Článek

O herci Pavlu Novém, jehož nejpopulárnější rolí byla postava jednoho z tatínků v komedii S tebou mě baví svět, víme, že chodí bez ohledu na počasí stále v kraťasech.

A pravidelně se otužuje už přes třicet let. Zřejmě i díky tomu nepodlehl velmi závažné západonilské horečce, kterou prodělal, a i když ochrnul, podařilo se mu všechny následky "rozchodit".

Herce jsme potkali v ledové Vltavě na propagačním koupání k filmu Bába z ledu, v němž hraje jednu z hlavních rolí. My si tedy raději počkali, až z řeky vyleze a osuší se.

"V ledové vodě se koupu běžně, i když v daleko čistší, už nějakých třicet let. Ale pan režisér Bohdan Sláma, když mě obsazoval do filmu, tak to nevěděl," prozradil.

A co mu otužování přináší? "V zimě mnozí marodí, a já jedu na lyže. Bezesporu mi to pomohlo, i když jsem před lety dostal západonilskou horečku. Pan primář Bylina, který se o mě staral na ARO tři a půl měsíce, říkal, že jsem to možná přežil díky tomu. Otužování je každopádně dobrá věc," je přesvědčený herec.

Popsal nám také, jak vypadá jeho ideální otužovací den. "Když jsem u nás na vsi, ráno jedu na kole do lesa. Projedu zahrádkou a tam je padesátimetrový bazén, do kterého teče pitná voda, jmenuje se hasičská nádrž. Rozhodně není vyhřívaná, protože pramen je tam odtud asi padesát metrů, a i v létě to teče ledové," vyprávěl.

"Člověku je vždycky zima, ale když se takhle člověk chová normálně, tak si udržuje termoregulační systém pružný. V zimě vám není zima a v létě horko. Takže zatímco všichni v zimě i v létě naříkají, já se těším na teplo i na zimu," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám