Hlavní obsah
Článek

Jan Kříž a Markéta Procházková se opět objeví v roli milenců. Zatímco v Horečce sobotní noci, která měla o víkendu v divadle Kalich derniéru, si zahráli milenecký pár Tonyho a Stephanii, v chystaném muzikál Rocky, který bude mít premiéru v březnu, ztvární roli Rockyho a jeho životní lásky Adriany.

Přestože si v muzikálu zahraje i Křížova žena Marie, herec je rád, že nezískala roli jeho partnerky.

„Když dva lidi žijí jako partneři, je obtížné předstírat, že se znovu zamilováváte. Vždycky je lepší mít proti sobě někoho cizího, nejlépe někoho, koho vůbec neznáte,“ svěřil se dvojnásobný držitel ceny Thálie, který si se svou muzikálovou partnerkou vyzkoušel i roli z prvního dílu Rocky, kdy vezme Balboa Adrianu bruslit.

A přestože o sobě Kříž tvrdí, že je dobrý bruslař, po ledě běhal v botách. „Rocky od svých patnácti let nestál na bruslích, aby si nezničil boxerský postoj,“ vysvětlil Kříž, který bere svou roli velmi vážně. A užíval si to i na kluzišti městské části Praha 1 na pražském Ovocném trhu.

Kříž se dokonce před několika dny zúčastnil ostrého tréninku s profesionálním boxerem Vladimírem Říhou, na kterého se půjde 30. prosince podívat do Lucerny, kde proběhne galavečer boxu. Právě tam by se totiž chtěl zbavit svého strachu. Nedokáže se totiž přinutit uhodit svého soupeře.

„Dokud se stínuje a boxuje se na pytel, je mi dobře. Vymlátím se. Ještě jsem v sobě ale nezlomil to, že si stoupnu proti kolegovi a boxuju s ním. Musím to v sobě zlomit, což je důvod, proč se chystám na galavečer boxu. Jedna věc je koukat na videa, a druhá nakoukat reálnou atmosféru zápasu. Chci, aby Rocky nebyl boxersky impotentní, protože tam budou chodit i fanoušci boxu. Chci, aby tam z toho autentického boxu něco bylo. Aby to bylo dravé,“ svěřil se Kříž.

Nadšená z role je i Markéta Procházková. „Mám starší bratry, takže znám všechny filmy pro kluky. Byla jsem velice potěšená, že jsem roli získala, protože jsem hned věděla, do čeho jdu,“ svěřila se Procházková, které ani nevadí, že ji budou muset v maskérně zošklivit.

„Nepřijde mi, že je ošklivá. Ona je strašně hezká. Akorát je udělaná do škareda oblečením, brýlemi a tak,“ myslí si Procházková, podle které naopak ona nebude muset projít tak důkladnou proměnou. „Já myslím, že mně stačí nenalíčit, dát brýle a čepici a bude to dobrý,“ říká sebekriticky zpěvačka, která se zošklivila na kluzišti i bez pomocí týmu maskérek sama.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám