Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Představitelka hlavní hrdinky filmu Bába z ledu režiséra Bohdana Slámy, herečka Zuzana Kronerová, podstoupila kvůli roli náročnou přípravu spojenou nejen s hereckými zkouškami, ale i se zasvěcením do procesu otužování. Trénovala několik měsíců, aby pak mohla v zimě natáčet scény ve studené Vltavě. A neměla problém to zopakovat i pro naši kameru. Do koupání v ledové vodě se totiž zamilovala.

Otužování a koupání ve vodě, která má jen pár stupňů, se stalo jejím koníčkem. "Mám z toho velký zážitek. Koupala jsem se už nejen ve Vltavě, ale také na Slovensku v krásném velkém jezeru Zlaté písky, na Liptovské Mare, pod Vysokými Tatrami, díky filmovému natáčení i v Labi. A neuvěříte tomu, ale minulého silvestra jsme s manželem oslavili tak, že jsme jeli do Slovinska a tam jsme se koupali v moři. Ale to bylo teplé, mělo jedenáct stupňů," vyprávěla Super.cz čtyřiašedesátiletá herečka.

V jak studené vodě se tedy koupe obvykle, když jí jedenáct stupňů přišlo až moc? "Už jsem se koupala i ve vodě, která měla nula stupňů. Celé jezero Zlaté písky bylo úplně zamrzlé, jen otužilci si krumpáči vykopali takový malý bazének. A v něm byly čtyři kachničky, jedna labuť a já," šokovala nás Zuzana, jejíž zálibu začal sdílet i její manžel. Vstoupili spolu i do bratislavského otužileckého klubu Lední medvědi. "Chodíme se společně koupat každou neděli v devět hodin ráno," svěřila.

Reklama

Další články

Načítám