Hlavní obsah
Článek

Právě finišující rok 2016 se u vévodkyně z Cambridge nesl převážně ve znamení rodiny a péče o ni. Dva malí následníci trůnu přeci jen vyžadují spoustu pozornosti a Catherine jako mateřský typ jim věnuje veškerý volný čas. Našly se ale pochopitelně i momenty, kdy se od nich musela vzdálit a absolvovat povinnosti spojené s jejím postavením. Jednou takovou byla i první oficiální zahraniční cesta bez manžela...

Jednalo se o říjnovou jednodenní návštěvu Nizozemska, kde ji ochotně uvítal a pohostil samotný král Vilém Alexander, jenž byl očividně půvaby britské vévodkyně fascinován a při jejich setkání z ní sotva spustil zrak. Ale pojďme se na rok s Kate podívat postupně...

V březnu vyrazili William s Kate a oběma jejich dětmi na první společnou dovolenou. Nejelo se ovšem nikam za mořem, nýbrž na hory, a to rovnou do francouzských Alp. Malé Charlotte přitom ještě nebyl ani rok.

Už následující měsíc se ovšem malý princ s princeznou museli bez rodičů obejít celý týden, jelikož manžele čekala návštěva Indie a Bhútánu. Během cesty plné dobrodružství s našlapaným programem se dvojice vyfotila i na stejné lavičce, kde před 24 lety poseděla princova maminka lady Diana.

V květnu Kate překvapila na její poměry nezvykle hlubokým výstřihem, který oblékla k příležitosti výstavy ke stému výročí časopisu Vogue, na jehož obálce se rovněž poprvé objevila.

V červenci se Kate mohla radovat ze zásnub své mladší sestry Pippy, kterou v anglickém národním parku Lake District požádal o ruku její přítel James Matthews. Svatba by se měla konat 20. května 2017 v kostele St. Mark v Englefieldu a následné oslavy budou probíhat v zahradách domu Middletonových.

Září se neslo v duchu první oficiální cesty, kterou absolvovali William a Kate s oběma jejich ratolestmi. Rodinka zavítala do země javorového listu, Kanady.

Hlavní hvězdou listopadové premiéry britského snímku Kocour Bob nebyl opět nikdo jiný než vévodkyně Catherine. Červený koberec měla kvůli jiným povinnostem svého chotě jen pro sebe a hned oslnila vysokým rozparkem sahajícím až do půli stehen.

Tentýž měsíc se zároveň provalilo, kdo ztvární Kate v televizním filmu The King Charles III. podle stejnojmenné úspěšné divadelní hry. Hrát ji má stejně stará anglická kráska Charlotte Riley známá například rolemi ze snímků Lekce neslušného chování, Emily Brontëová: Bouřlivé výšiny nebo V srdci moře.

Kate se zároveň i letos musela několikrát popasovat s větrem a hbitě chytat sukni a také mnohokrát ušetřila státní kasu, když se na společenských událostech a oslavách často objevovala ve starších modelech. Vévodkyně je ostatně recyklací šatníku proslulá a britským ‚poddaným‘ je tato její vlastnost sympatická.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám