Hlavní obsah
Článek

V minulosti napsal písně pro Michaela Kocába, Petra Koláře, Jiřího Korna i Hanu Zagorovou, teď se dočkal velkého úspěchu ve světě! Řeč je o hudebním skladateli a producentovi Tomáši Kymplovi (41), který už podruhé za sebou uspěl v prestižní britské mezinárodní skladatelské soutěži The UK Songwriting Contest 2016. Poprvé se jí účastnil loni.

„Vzhledem k tomu, že jsem delší čas žil střídavě v New Yorku a Londýně, poznal jsem spoustu kamarádů muzikantů. Jeden z nich mi poradil, ať se do téhle soutěže přihlásím, protože má v Británii i ve světě velikou prestiž. Zkusil jsem to a hned na poprvé jsem vyhrál se skladbou Ave Maria,“ řekl Super.cz Tomáš

V letošním ročníku dvě jeho skladby nejdříve postoupily s vysokým hodnocením do semifinále, aby nakonec ve finále skladba New York zvítězila v jedné z nejnáročnějších kategorií - Instrumental.

„Radost mám obrovskou, protože jeden můj výborný kamarád mi řekl, že je pravděpodobnější, že mě trefí meteorit, než abych to vyhrál dvakrát za sebou. A vidíte, stalo se,“ dodává Tomáš s tím, že je do této soutěže každý rok přihlášeno 10 000 skladeb.

Reklama

Další články

Načítám