Hlavní obsah
Článek

Muzikálový herec a držitel dvou Thálií Jan Kříž bude i v příštím roce na roztrhání. Proto je jeho největším přáním, aby se udržel v kondici a zdravý. Při našem rozhovoru po derniéře muzikálu Horečka sobotní noci v divadle Kalich, kde hraje i v dalších projektech, mj. hlavní roli v Srdcovém králi, působil skoro jako hypochondr. Když ale vysvětlil, kde všude na něj bacily číhají, nedivili jsme se mu.

"Budu se rvát vitamíny, protože jak jsou teď ty nemoci a horečky, které lítají po divadlech, docela mě to skolilo, a dokonce už dvakrát. I dneska jsem nastydlý. Hlavně na to jaro, kdy budu mít velký zápřah, bych byl rád zdravý. Myslím, že zkoušení, které mě čeká, mne bude udržovat v kondici dostatečně," doufá Honza, který má snad pět hlavních rolí v muzikálech a další ho čekají. "Jsem zvyklý, většinou jsem hrál kolem deseti až dvanácti muzikálů současně," má široký záběr Honza.

"Spíš je blbé, když je to období chřipek, že je člověk pod tlakem, role nejsou jednoduché a nerad zpívám, když nepodám stoprocentní výkon. Z bacilů mám prostě strach," dodal, ale natolik obsesivní, aby si po každém kontaktu myl ruce třeba antibakteriálním gelem, není. "To nemá skoro smysl, vzhledem k tomu, že se v každém představení s někým líbám, tak je to úplně jedno," vysvětlil.

Od jevištních partnerek právě domů nemoci nosí. "Poslední bacil, který jsem teď chytil, byl od Karoliny Gudasové na generálce Mefista. V divadlech si to navzájem předáváme. A nemusí to být ani líbání se ženou. Chytnete to i od chlapa, když zpíváte duet, a on na vás prskne. Ani se nemusíme líbat, a i tak si jsme schopni nějakého toho bacila předat," doplnil Kříž, který by ani nedokázal spočítat, s kolika ženami, kromě vlastní manželky, se za poslední měsíce na jevišti líbal. Desítka jich ale prý určitě byla. "Já už to nějak nepočítám," krčil rameny.

Reklama

Další články

Načítám