Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Bývalá moderátorka televize Nova Emma Smetana (36) zažívá nejkrásnější chvíle svého života, v pátek porodila krásnou a zdravou holčičku. Jenže si také vysloužila obří kritiku za to, jaké jméno dceři s přítelem Jordanem Hajem dali. „U dítěte Emmy Smetanové se počítá s tím, že bude transgender?“ píše jedna z udivených žen na sociální síti. Hlasujte v anketě na konci článku!

Zatímco svět s hrůzou sleduje obrovskou lidskou tragédii uprchlíků v syrském Aleppu, české sociální sítě žijí jen pojmenováním dítěte Emmy. A těch lidí, kteří kritikou nešetří, je celá řada. Holčička totiž dostala jméno Lennon Marlene Haj Smetana. Což některým při vyslovení zní jako zaklínadlo, než jako jméno rozkošné holčičky.

„Chudák dítě. Děcka na písku jí dají pořádnou sodu… Jak zničit život v pěti vteřinách… Jak vyšlechtěný pes,“ lamentují na sociálních sítích udivení lidé.

Jiní to berou více s humorem. „No, můj syn se jmenuje Václav. Ten bude mít těžký život s tak divným jménem… Lennonka Marlenka? No jasně. A mají s přítelem rádi žrádlo a muziku,“ vtipkuje další z diskutujících při vzpomínce na Johna Lennona a značku medového dortu.

Našli se ale i tací, kteří Emmu brání. Pochopitelně je její a partnerova věc, jak svou dceru pojmenují.

„Ve světě je naprosto běžné, že mají děti příjmení obou rodičů, takže Haj Smetana netřeba řešit. Že to není přechýlené? Chápu. Jednak ze strany obou rodičů je mezinárodní rodina, jednak není přechýlená sama Emma a je to v pořádku, proč by se tedy její dcera měla jmenovat jinak, než ona?“ přemítá další z žen.

Podle všech dostupných informací ale Emma Smetana je jen umělecké jméno a v občance má bývalá hvězda Novy asi příliš obyčejně znějící Emma Smetanová.

Líbí se vám jméno Lennon Marlene Haj Smetana?
Ano
11,9 %
Ne
88,1 %
Celkem hlasovalo 146288 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám