Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na přípravy na vánoční svátky není v rodině producenta Františka Janečka (79) moc času. Vytížený není jen on přípravami muzikálu Ples upírů, který bude mít premiéru v divadle GoJa Music Hall 12. února, ale také jeho žena a dcera.

S Terezou Mátlovou (48) jsme se potkali na klinice plastické chirurgie, když tam dorazila zazpívat s kolegyněmi z tria Operas Divas Pavlínou Senič a Andreou Kalivodovou. Mimochodem, krátce po našem setkání se Tereza dozvěděla, že za svoji roli Konstance v opeře Únos ze serailu Wolfganga Amadea Mozarta v Severočeském divadle v Ústí nad Labem byla nominována na prestižní divadelní cenu Thálie.

"Začínáme sice péct, ale mám hodně práce v divadlech. Debutovala jsem navíc ve Státní opeře, do konce roku mě čekají ještě nějaké premiéry a čeká nás i společný koncert s Emilkou, kde se mnou bude zpívat," vypočítala.

Také osmiletá Emilka se totiž vrhla na prkna, která znamenají svět. "Ona hrozně chce, já ji do ničeho nenutím. Baví ji zpěv i balet. Bude účinkovat v Národním divadle a teď dostala krásnou nabídku hrát malého mravenečka v muzikálu Ferda Mravenec. Sice nejdřív říkala, že chce za každou cenu hrát Berušku, ale vysvětlila jsem jí, že tu musí hrát naše Meg z Fantoma opery Andrea Gabrišová," vyprávěla nám Tereza.

"Emilka miluje hudbu, mrzí ji, že už bude končit Fantom opery a těší se na Ples upírů. Už říkala, že budeme chodit na každé představení. A to už jsem se těšila, že budeme mít taky chvilku pro sebe, když v tomhle muzikálu sama účinkovat nebudu," smála se Mátlová.

Emilka si prý užívá i maminčina operní vystoupení. "S holkami z Operas Divas máme všechny tři děti, tak s námi chodí i na zkoušky. Děti si hrají a my zkoušíme, to je ideální situace. Až Andrea Kalivodová porodí, tak bude mít rovnou i malé chůvičky. Lily Pavlíny Senič i Emilka už se těší na to, až budou přebalovat," dodala.

Reklama

Další články

Načítám