Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Řadu let se Jaromír Jágr (52) vyhýbal objektivu fotoaparátu jako čert kříži a profesionální focení vnímal jako nutné zlo. Poté, co pro českou klenotnickou společnost nafotil reklamní kampaň a poté také prodejní kalendář, ale zjevně našel v pózování před fotografem zalíbení.

Jak jinak se dá vysvětlit, že po mnohaleté pauze nafotil druhý kalendář v jenom roce. Kromě fenomenálního českého sportovce se v novém charitativním kalendáři Pomáháme sportem objeví dalších devatenáct úspěšných kolegů. Výtěžek poputuje do České olympijské nadace a pomůže dětem, kterým nedostatek finančních prostředků brání ve sportování.

Vizuální podoba kalendáře, nesoucí na všech snímcích jednotnou stylovou linku, je dílem známého fotografa Benedikta Renče, který přiznal, že se celý nápad na focení zrodil během jediného telefonátu. „Fotit Jaromíra bylo neskutečně snadné. Zná dobře svoje výrazy a tělo a ví, jak se nastavit na foťák. Bylo to rychlé a efektivní. Kéž by to se všemi osobnostmi šlo takhle rychle,” nechal se slyšet Renč a se smíchem dodal: „Nechal mě, abych mu dokonce zavázat jeho brusle. Což beru jako poctu.”

Oba kalendáře, ve kterých se objevuje Jágr, jsou prodejní. První je možné koupit na internetu nebo v prodejnách klenotů za 390 korun. Druhý kalendář Pomáháme sportem, jehož cena činí symbolických 365 korun, je možné zakoupit prostřednictvím Edice České televize.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám