Hlavní obsah
Článek

Minulý pátek se hollywoodský herec Kirk Douglas dožil stovky. Přestože patří k nejstarším lidem naší planety, na oslavě potvrdil, že má stále pořádně tuhý kořínek.

Vitální stařík slavil v Beverly Hills, kde mu vzdala hold jeho rodina i kolegové, kteří s ním v minulém století spolupracovali ve světě filmového průmyslu. Kirkův syn Michael Douglas si připravil dojemnou řeč, v níž zdůraznil, že nejde o oslavu věku, ale tatínkova života.

„Ani mému otci se nevyhnuly těžké životní zkoušky jako smrt syna či mrtvice, ale to, čeho dosáhl, je naprosto výjimečné,“ dojal Michael celý sál, načež jeho tatínek potvrdil pověstný smysl pro humor. „O kom to mluvil? Řekl něco krásného o někom, koho ale vůbec neznám,“ zažertoval stoletý Kirk.

Na oslavě, kde byly promítány ukázky z Douglasových nejslavnějších filmů jako Spartakus a Žízeň po životě, samozřejmě nechyběla hercova manželka Anne (97), s níž se oženil už před 62 lety. Snacha Catherine Zeta-Jones obstarala dort s 12 svíčkami a při jejich zapalování si oddechla, že jich není sto.

Kirk Douglas už sice nemá sil na rozdávání, ale ochotně rozdával autogramy. Potomci Michaela Douglase si s dědečkem udělali fotku, z níž přímo vyzařuje rodinná spokojenost. Šestnáctiletý Dylan a třináctiletá Carys jsou nejmladšími ze sedmi vnoučat Kirka Douglase.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám