Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Blíží se závěr roku a k tomu neodmyslitelně patří bujaré silvestrovské oslavy plné zábavní pyrotechniky. Vyžijte jedinečnou nabídku a vyberte si ze stovek produktů skladem s dopravou nad 500 Kč zdarma. Při nákupu na colosus.cz zadej slevový kód super2016 a získáš, slevu 5 %, sleva platí i na produkty v akci.

Nejjednodušší a nejbezpečnější způsob, jak si sám udělat ohňostroj

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Nejjednodušším a nejbezpečnějším způsobem, jak si sám udělat ohňostroj, je zakoupit baterii výmetnic neboli kompaktní ohňostroj, tzv. kompakt. Je to sada předem propojených výmetnic, obsahující různé pyrotechnické efekty. V prodeji je široký výběr kompaktů od těch nejmenších devítiranných až po několikasetranné. Kompakty se liší také ráží, což je průměr výmetnice, od 14 mm do 50 mm. Čím větší průměr, tím mohutnější efekt ve větší výšce, ale i vyšší cena. Je velmi důležité kompakt pořádně ukotvit (například uložit mezi dvě cihly), aby nedošlo k jeho převrácení.

Pořádný randál

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Nejznámějším a nejdéle prodávaným produktem jsou petardy, které vytváří silný zvukový efekt. Každý si jistě vybaví malou zelenou petardu Pirát, ale dnes je výběr mnohem větší a petardy jsou i mnohem silnější. U petardy docházelo k častým poraněním prstů a dlaně, proto se již nyní nedováží petardy se škrtací hlavičkou, ale pouze ty se zápalným knotem. Bezpečnější, než petardu zapalovat v ruce a poté ji odhodit, je petardu položit na zem, zapálit a poté se vzdálit.

Jak správně použít římskou svíci

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Běžným obrázkem našich sídlišť na Silvestra je člověk stojící na balkoně, držící římskou svíci, ze které vystřelují barevné světlice. Takto by se to dělat opravdu nemělo. Nejen že tímto ohrožuje sousedy a kolemjdoucí, ale hlavně ohrožuje sám sebe. Každá římská svíce by se měla pevně ukotvit do země či přivázat k plotu nebo jiné pevně ukotvené tyči, než ji člověk zapálí a vzdálí se od ní.

Pozemní ohňostroj pro malé i velké

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Jedním z přízemních efektů jsou oblíbené fontány. Fontány patří k tišším pyro produktům. Jejich základní účel je vytvořit sršící plamenný gejzír do výšky od několika centimetrů až do několika metrů. Jsou vhodné pro oslavy s malými dětmi, jelikož většinou nevytváří silný zvukový efekt.

Raketou do oblak

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Nejdražší a nejnáročnější na obsluhu jsou rakety. Raketa je složena z hlavice, motoru a vyvažovací tyče. Tato tyč se nesmí nijak upravovat, má od výrobce stanovenou délku a hmotnost tak, aby vyvažovala raketu při letu vzhůru. Raketu v žádném případě nekotvíme pevně, tyč musí být volně vložena v trubce nebo lahvi, protože vylétává spolu s raketou.

Další články

Načítám