Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

S představitelem majitele vietnamské večerky ze seriálu Ohnivý kuře Vietem Anhem Doanem jsme se setkali na ochutnávce víc. Sám nedávno vydal kuchařku, takže řeč vedla nejprve ke kulinářství. Ovšem dostali jsme se i k bojovému umění.

"Přiznám se, že jsem to nestudoval a nemám vůbec žádnou zkušenost s tím, jak by se dala s vietnamskou kuchyní kombinovat vína. Je to docela zajímavá myšlenka, myslím si, že k vietnamským jídlům se většinou hodí pivo," odpověděl nám, když jsme chtěli vědět, zda si dát třeba ke starému dobrému kung-pau bílé, anebo červené. "Přiznám se, že neznám žádného sommeliera, ani nikoho jiného, kdo by se zabýval touto kombinací chutí," dodal s tím, že on ale má vína rád.

Pod vlivem alkoholu se naštěstí moc nepere, protože to by pak protivník pořádně odnesl. "Popral jsem se, ale nikdy to nebylo z mojí iniciativy. Občas člověk narazí na nějakého blbce, který si potřebuje něco dokázat. Já dělám aikido - právě kvůli tomu, že se to člověku může někdy hodit. Je dobré být na šarvátky připravený, pak na to máte jiný pohled a bojové umění je vlastně prevence a těm situacím dokážete předcházet," uzavřel.

Reklama

Další články

Načítám