Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Známe ho primárně jako komika z pořadu Na stojáka, výrazně na sebe upozornil i v předposlední řadě StarDance, psalo se o něm také jako o tanečním učiteli nebo o herci v divadelní komedii Celebrity s.r.o. Lukáš Pavlásek je ale také spisovatel. Naposledy přispěl do benefiční knihy pohádek pod názvem Věnované pohádky.

V knížce, která má za cíl svým prodejem podpořit nadaci pro výzkum rakoviny Rakovina věc veřejná, se Pavlásek zařadil mezi další autory, jako je například Josef Koutecký, Lukáš Hejlík, Ester Kočičková či Josef Heřmánek. Na křtu knížky se neskromně označil za Hanse Christiana Pavláska.

„No, s tím Andersenem jsou to silná slova, ale proč ne. Nejsem literární laik. Mám za sebou tři knížky básniček pro děti, přispěl jsem i pohádkou do jedné publikace a teď, když jsem byl osloven, abych napsal další příběh do knížky Věnované pohádky, která vyšla za účelem získání finanční podpory pro výzkum nádorových onemocnění, vůbec jsem neváhal a šel do toho," nechal se slyšet Pavlásek.

Tydýt ze StarDance nevymyslel do knížky jednu zbrusu novou pohádku, ale spojil několik existujících. Sám nakonec zhodnotil, že to byl ale náročnější proces, než začít znova. „Sesumíroval jsem všechny známé pohádky do jedné a výsledek si můžete přečíst. Určitě ale tenhle počin nebyl mým posledním. Ještě o mně jako o autorovi uslyšíte,“ prohlásil Lukáš Pavlásek.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám