Hlavní obsah
Článek

Jako by to bylo včera, kdy se na televizních obrazovkách objevila jeho holá hlava a především formát pořadu, v němž peskoval většinou neschopné restauratéry, kteří před jeho návštěvou často vařili hostům blafy. Jeho pořad Ano, šéfe! patří k nejsledovanějším na Primě. Bývaly ale doby, kdy o věhlasného českého kuchaře Zdeňka Pohlreicha (67) málem přišli!

S popularitou sice přišel zvýšený zájem o jeho vlastní kuchařské umění, ale také částečná ztráta soukromí, i když to je v českých podmínkách docela vtipná věc. Nikdo tu nemá paparazzi čtyřiadvacet hodin před domem.

„To byla doba, kdy jste mě (média – pozn. red.) nenechali moc vydechnout. Od té doby se ale hromada věcí změnila. Člověk nějak také dospěje, uklidní se a přestane vás brát vážně,“ směje se Zdeněk.

Do jeho restaurací (nedávno otevřel další, bistro francouzského stylu blízko již proslaveného Café Imperial) prý chodí hodně lidí už předem rozhodnutých, že to Pohlreichovi natřou a že jim u něj nebude chutnat. A nespokojenost pak dávají hlasitě najevo na internetu.

„Je to takový folklór. Lidé, kteří vás neznají, toho o vás vědí vždycky nejvíc. Samozřejmě všichni vědí nejlíp, jak by to mělo a jak by to nemělo být. Žijeme v době, kterou trošku ovlivňují klávesnicoví hrdinové. Co se dá dělat? Naučil jsem se s tím žít,“ krčí rameny Pohlreich.

A v čem ještě je popularita nepříjemná?

„Tradiční přání lidí je, že máte chuť přijet k nim na oslavu. Občas se také chtějí fotit v šílených momentech, které nejsou vhodné. Třeba spěcháte na záchod. Chtějí od vás podpis, a když řeknete, že nemáte čas, hned jste nafoukaný i***t,“ dodal smířeně Zdeněk Pohlreich, který nedávno velmi rapidně zhubl.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám