Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nejlepší akustický kytarista na světě Andy McKee konečně vystoupí i v Praze. Je mu teprve 37 let, ale už je považován za toho nejlepšího z nejlepších. Z jeho hudebních videí, která dával od roku 2006 na internet, se ihned staly senzace a celý svět po nich prahnul.

Život mu převrátila naruby jeho skladba Drifting, která má dnes na internetu už přes 55 miliónů zhlédnutí. On sám však zůstává nohama na zemi. „Myslím, že jsem byl vcelku spokojený, když jsem učil hru na kytaru a skládal písničky. Koncertování a setkání se svými fanoušky si nyní ale strašně užívám. Je fantastické, že pro ně můžu hrát. Hodně pro mne znamená, že moje hudba lidi oslovuje,“ říká Andy.

A něco na tom bude, protože do své talkshow Na plovárně si ho rezervoval už i moderátor Marek Eben, který patří mezi jeho velké fanoušky. Především ale splní sen svému největšímu fanouškovi z Čech. Kytarový virtuos Tomáš J. Holý s ním totiž 7. prosince v pražské Meet Factory vystoupí na jednom pódiu.

„Andy je tím pravým důvodem, proč jsem vůbec začal hrát na kytaru. Ani v nejdivočejším snu mne nenapadlo, že se s ním jednou setkám osobně, nebo že dokonce budu mít možnost si s ním zahrát na jednom podiu,“ říká Holý.

Reklama

Další články

Načítám