Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Velkou nepříjemnost musí v těchto dnech řešit moderátor Jan Kraus. Do jeho e-mailové schránky se totiž nejspíš ze zahraničí naboural počítačový pirát, který začal jménem moderátora rozesílat prosby o peníze. Text byl nejspíš z cizího jazyku přeložen internetovým překladačem do češtiny, takže se v něm nacházelo velké množství nesrovnalostí a chyb ve slovosledu. Nejspíš jen díky tomu se znění e-mailu zdálo adresátům nevěrohodné a hacker na této léčce pravděpodobně nic nevydělal.

Kraus se o svém problému zmínil na Frekvenci 1. Nejvíce jej údajně rozlítilo, že celou situaci musí řešit sám a nikdo mu není schopen pomoci. Moderátor má totiž e-mail založený na světové síti, na kterou je česká policie krátká, informoval deník Aha!.

„Rozeslal všem takový debilní překlad, asi strojový, že jsem v nouzi a ať mi lidé pošlou peníze. Posílání odpovědí pak přepnul na sebe,“ prozradil Kraus.

Překlad byl opravdu nesmyslný, část jeho znění byla následující: „Vzal jsem si tento víkend výlet do Edinburghu, Skotsku a byl napaden a okraden. Můj majetek, včetně své peníze, kreditní karty a mobilní telefony byly ukradeny. Prosím, dejte vědět, zda můžete pomoci."

Moderátor přitom prý neměl vůbec snadné heslo. Bylo jedenáctimístné a skládalo se z kombinace písmen a číslic. Přesto se jej podařilo někomu prolomit. Hacker mu navíc smazal veškerou poštu, což Jana Krause podle svých slov štve nejvíc.

Reklama

Další články

Načítám