Hlavní obsah
Článek

Loni se Adam Driver objevil v trháku Star Wars: Síla se probouzí, který celosvětově vydělal dvě miliardy amerických dolarů a stal se třetím nejúspěšnějším filmem všech dob. V další roli je o 22 kil lehčí a na záběrech z dramatu Silence je doslova kost a kůže.

Drastické hubnutí není v Hollywoodu žádnou novinkou. Christian Bale (50) ukázal své kosti v Mechanikovi, a když Adrian Brody vyhladověl kvůli Pianistovi a Matthew McConaughey kvůli Klubu poslední naděje, byli z toho dokonce Oscaři.

Třiatřicetiletý Adam Driver je znám jako Kylo Ren ze Star Wars, ale za sebou má také bohaté zkušenosti s nejuznávanějšími režiséry včetně Stevena Spielberga (Lincoln), Clinta Eastwooda (J. Edgar), Jima Jarmusche (Paterson) i bratrů Coenových (V nitru Llewyna Davise). Talentovaný herec zaujal i Martina Scorseseho, který jej obsadil do své novinky Silence.

Drama o misionářích, kteří v 17. století šířili křesťanství na Japonské ostrovy, bylo pro Adama velkou výzvou. Před natáčením musel zhubnout 13 kil a než padla poslední klapka, ztratil dalších devět. Úbytkem váhy musel projít i jeho filmový kolega Andrew Garfield, který má ovšem podstatně subtilnější postavu.

„Hlavní hrdinové filmu Silence cestují dva roky z Portugalska do východní Asie, kde mají své poslání. Celou dobu trpí nedostatkem jídla a zdravotními komplikacemi, což se samozřejmě podepíše na jejich vzhledu,“ řekl Adam Driver o jednom z nejočekávanějších filmů letošního roku, který s velkou pravděpodobností ovlivní příští oscarové nominace.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám