Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátora zpráv na Primě Tomáše Hauptvogela ani vážná nehoda neodradila od vášně k motorsportu. Další dávku si Tomáš do žil vpustí první prosincovou sobotu na pražském Strahově.

Při Pražském rallysprintu se posadí po bok závodního jezdce Jakuba Rejlka, který v letošním roce skončil na třetím místě v šampionátu, a poprvé si vyzkouší, jaké to je, číst rozpis v soutěžním voze při opravdové rychlostní zkoušce.

"Je to částečně splnění mého klukovského snu! Nabídku jsem moc dlouho nezvažoval. Zároveň z toho ale už týden špatně spím. Spolujezdec totiž není jen na vyrovnání hmotnosti vozu, jeho práce a schopnost informovat pilota o trati, se z velké části podepíše na výsledku posádky. Startovat s Jakubem je tedy zároveň veliká zodpovědnost. Pokusím se mu pomoci a ne jen vyvažovat auto," prozradil moderátor.

Bez tréninku a bez zkušeností se Tomáš Hauptvogel posadí do závodního auta, se kterým jezdí mladí závodníci v mistrovství světa rally. Čeká na něho rozpálený interiér závodního speciálu, který může mít až 50 stupňů, extrémní rychlost na úzkých cestách v okolí strahovského stadiónu a tvrdý uskákaný podvozek, který prověří jeho zdraví po nedávné nehodě na motocyklu. Tomáš se nové výzvy nebojí a už se těší, až se v sobotu dopoledne postaví na start.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám