Hlavní obsah
Článek

Mnoho známých tváří v novém muzikálu Ferda Mravenec autora Leška Wronky, objevitele Ewy Farne, neuvidíme. Na představení cédéčka k muzikálu jsme viděli a slyšeli zpívat jenom Vojtěcha Drahokoupila a Andreu Gabrišovou, které sice už z nějakých představení známe, ale zas tak velké taháky to nejsou.

"Máme tam Daniela Hůlku (55), který hraje Masoráda, Zbyňka Frice, který hraje Hlemýždě a v alternaci Brouka Pytlíka a řadu dalších, které jsme vybrali v castingu, a splňují náročné požadavky. To víte, že by se mi líbil Vojtěch Dyk (38) jako Ferda a Ewa Farna (30) jako Beruška, ale to je otázka finančních požadavků a možností," řekl nám Wronka.

V muzikále se ale objeví dcery slavných otců. Sám Lešek obsadil dceru Magdalenu do role Ploštice. "Je to taková charakterní role, na rozdíl od povrchní Berušky," upřesnil. Pak jsou to jako malí mravenečci dcera fotbalisty Tomáše Ujfalušiho Kačenka a dcera producenta Fantoma opery a Plesu upírů Františka Janečka (79) Emilka.

"Žádná protekce v tom nebyla, obě opravdu dobře zpívají a mají předpoklady, aby na scéně zafungovaly. V jejich případě se nedá mluvit o zkušenostech, ale to, co je v genech, to se, myslím, vždy nějakým způsobem projeví. Nejsou to malé role, mají tam dost dialogů, tančení a také písničku," míní Wronka.

Nás trochu překvapilo, že Janeček konkurenci dceru půjčil a nepočkal na nějaký vlastní projekt, který by se pro ni hodil. Pravda, v muzikálu Ples upírů, který začne uvádět od 12. února v GoJa Music Hall, dětská role není. Ale co někdy příště? "František, kterého si mimochodem velmi vážím, má hodně rád moji kolegyni producentku, tak dceru půjčil bez problémů," vysvětlil Wronka.

Reklama

Další články

Načítám