Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Mnozí televizní diváci poznali Jana Cinu až díky jeho účinkování v show Tvoje tvář má známý hlas, kde se stal předminulý týden absolutním vítězem. Ale nadšení návštěvníci divadel jej znají už mnohem déle.

Jen v divadle Kalich lze Cinu vidět hned ve dvou velmi odlišných rolích. Už několik let hraje v úspěšném muzikálu pro celou rodinu Mauglí autorů Gabriely Osvaldové a Ondřeje Soukupa titulní roli a náctiletého chlapce, kterého vychovává vlčice, zvládá naprosto bravurně. A kdo si ho chce prohlédnout do půli těla, má jedinečnou možnost.

Z naprosto jiného ranku je činoherní role ve hře Podivný případ se psem. Tam totiž hraje autistického chlapce. Hlavní hrdina je mladý Christopher, matematický génius, ale také autista, který příliš nerozumí okolnímu světu ani lidem, nerad opouští svůj byt a nesnáší, když se ho někdo dotýká.

Role je to opravdu náročná, takže se na ni musel Honza důkladně připravovat. "Četl jsem knížky, pustil si nějaké filmy i dokumenty a hlavně jsem měl přes kamarádku, která s lidmi s touto diagnózou pracuje, možnost dostat se přímo mezi ně. Je mi sympatické nevnímat autismus jako postižení, ale spíše jako dar. Po všech těch zážitcích pak bylo na mně najít autistu v sobě," říká o roli.

"Po jednom představení Podivného případu si na mě počkali speciální pedagogové, kteří se přišli podívat, a řekli mi, že v Christopherovi přesně poznávají některé své svěřence. To byla ta největší pochvala, jakou jsem mohl dostat," dodal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám