Hlavní obsah
Článek

Další z bardů českého divadla a filmu odešel do hereckého nebe! Představitel nesmrtelného pána hor Krakonoše z večerníčku Krkonošské pohádky František Peterka zemřel. Bylo mu 94 let. S informací přišel Top star magazín.

„Zprávu o jeho úmrtí jsem se dozvěděl před chvílí, nevím, kdy přesně se to stalo. Zemřel v libereckém hospicu, nevím, co bylo příčinou úmrtí, to musí říci lékaři,“ potvrdil informaci Ladislav Dušek, herec Divadla F.X. Šaldy v Liberci, Peterkův blízký přítel.

Peterka se v posledních letech potýkal se zdravotními problémy. Letos v lednu oznámil, že překonal rakovinu jazyka. Čtyřměsíční ozařování sice bylo úspěšné, ale herce velmi oslabilo a radikálně zhubl. Od roku 2001, kdy ho srazilo auto, utrpěl zlomeniny obou nohou a podstoupil 42 operací, a tak byl v nemocnici víc než doma.

Diváci si Peterku pamatují nejen z Krkonošských pohádek. Zazářil také ve strhujícím dramatu Přežil jsem svou smrt, kde hrál boxera vězněného v koncentračním táboře. Proslavil se i v komedii s Ivou Janžurovou Zítra to roztočíme, drahoušku a mnoha dalších filmech.

Ve kterém z titulů jste měli Františka Peterku nejraději?
Přežil jsem svou smrt
1,4 %
Dáma na kolejích
1,2 %
Krkonošské pohádky
67,5 %
Jáchyme, hoď ho do stroje!
3,1 %
Hodíme se k sobě, miláčku?
1,5 %
Zítra to roztočíme, drahoušku..?
25,3 %
Celkem hlasovalo 45559 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám