Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Milovníci filmu Jáchyme, hoď ho do stroje se budou tetelit blahem! STS Chvojkovice-Brod opět vyslala do boje svého závodníka v judu a ten si rovnou dovolil na v současnosti nejlepšího sportovce v této disciplíně na celém světě!

Luděk Sobota, představitel proslaveného Františka Koudelky, který v roce 1974 senzačně vyhrával nejen nad svým trenérem Františkem Peterkou, ale i při závodech, vzpomenul na slavné momenty i v dalších nesmrtelných scénkách. Mrkněte na video!

K události došlo v neděli již na dvanáctém Judo Show Cupu, které pořádá bývalý judista a v současnosti režisér Petr Jákl.

Toho sice v posledních letech nejvíc zaměstnává příprava nejdražšího filmu českého historie o Janu Žižkovi, ale udělal si čas i na svůj milovaný projekt týkající se sportu, který musel opustit kvůli zdravotním problémům, ale i tak ho má dál nesmírně rád.

Hala Folimanka byla nabitá k prasknutí a program se nesl v duchu oslav senzačního olympijského zlata Lukáše Krpálka. Kromě toho se slaví i sedmdesátka juda v Česku, takže bylo opravdu nad čím jásat!

„Před dvanácti lety jsem začal tuto akci dělat kvůli podpoře juda a díky tomu, že Lukáš získal olympijské zlato, tak se to daří čím dál víc. Snažíme se lidem ukázat, že má judo svou filozofii a i díky tomu podporujeme několik charitativních projektů a především dětské domovy nebo sportovní klub Jedličkova ústavu,“ uvedl k akci Petr Jákl.

Krpálek se na akci stal předvídatelně již podeváté Judistou roku. A pak už se náramně bavil, když ho vyzval František Koudelka, který rozesmál celou halu!

Reklama

Další články

Načítám