Hlavní obsah
Článek

Premiéra divadelního zpracování pohádky Šíleně smutná princezna je na spadnutí a herci v čele s ústřední dvojicí Berenikou Kohoutovou (33) a Janem Cinou (35) pilují poslední detaily. Jak jim to jde, nám ukázali na zkoušce. Na jejich jevištní spolupráci, gesta, ale i kostýmy se i vy podívejte v galerii pod článkem.

Příběh prince a princezny ze sousedních zemí, kteří mají na přání svých otců a jejich rádců uzavřít sňatek, ale rozhodnou se sami si vybrat partnera, zná asi každý a pro mnohé je i tím nejoblíbenějším mezi pohádkami. Platí to i pro Kohoutovou. „Šíleně smutná princezna není klasická. Je to taková normální holka. Já tu pohádku znám nazpaměť, je má nejoblíbenější. Hlavně se těším na zpívání nádherných písniček,“ řekla k roli.

Honza Cina ji doplňuje ve stejném duchu: „Vždycky jsem chtěl být jakákoli postava ze Šílenky. Chtěl jsem tam žít, být. Přijdu si jak malé dítě, které si bude hrát na svou nejoblíbenější pohádku.“

Režie se ujal Šimon Caban, který rovněž navrhl scénu a jenž navázal spolupráci s Janem Fischerem, synem textaře písní původní filmové předlohy Ivo Fischera.

Filmovou hudbu, která bude využita i v představení, složil skladatel a multiinstrumentalista, jeden ze světově nejproslulejších českých hudebníků současnosti, který dnes žije v USA - Jan Hammer, hudební nastudování a nové aranže se pak postaral skladatel, aranžér a dirigent Kryštof Marek.

Na jevišti se kromě Kohoutové a Ciny představí také Bob Klepl, Jan Kraus, Daniela Kolářová (v alternaci s Annou Šiškovou), Ladislav Frej, Miloslav Mejzlík či Oldřich Navrátil. Premiéra se koná 25. listopadu v divadle Studio DVA.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám