Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Křest knihy Tři metry vášně spisovatelky Haliny Pawlowské (69) si nenechal ujít její kolega Michal Viewegh.

„S Halinou jsme dlouholetí kamarádi a velice si rozumíme, dokonce jsme spolu kdysi pracovali na jedné knížce, byl to román na pokračování. Ona je výbornou vypravěčkou, což je jeden z nejdůležitějších předpokladů být dobrým autorem,“ zdůvodňoval nejčtenější český spisovatel a publicista svou přítomnost na akci.

Ptali jsem se spisovatele, jestli má přečtené všechny Halininy knihy. „Jsem její kamarád, kamarádi většinou sledují, co ten druhý dělá. Nebudu ale tvrdit, že mám všechny její věci přečtené. Znám ale její styl, kterým píše.”

Po delší době se Michal Viewegh dostal do našich večírkových lovišť, a tak jsme museli využít této příležitosti a zeptat se ho na jeho aktuální zdravotní stav. Není totiž žádným tajemstvím, že oblíbený spisovatel utekl hrobníkovi z lopaty poté, co mu praskla aorta.

„Jsem ve výrazně lepší formě, než jsem byl před dvěma lety. Necítím se na sto procent v pořádku, ale spíš tak na devadesát, pokud můžu střílet od boku. Pořád mám problémy s pamětí a pozorností a občas bych potřeboval víc energie,” svěřil se Super.cz autor bestsellerů Román pro muže, Báječná léta pod psa či Účastníci zájezdu.

Po nepříjemné zdravotní komplikaci napsal Michal Viewegh už tři další knihy, což je jasným důkazem toho, že je zpátky. „Běhal jsem maratony, ale to teď neutáhnu dechem. Beru totiž nějaké betablokátory, které člověka nepustí do vyššího východu, aby se srdce nenamáhalo. Dělám proto rychlou chůzi, nordic walking,” říká Michal Viewegh, který ujde denně šestikilometrovou trasu během hodiny.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám