Hlavní obsah
Článek

Po nedávno zrušené dvojici koncertů zpěvačky Lucie Bílé (58) v O2 aréně, k čemuž mělo dojít kvůli její naprosté zdravotní indispozici (škarohlídi samozřejmě tvrdí něco úplně jiného), se už objevily i hlasy, že by to snad, nedej bože, mohlo stát nekorunovanou královnu českých zpěvaček prvenství v Českém slavíku Mattoni. Možná i proto za svou mámu začal veřejně bojovat i synátor Filip Kratochvíl. Přečtěte si, co dojemného o ní napsal, a hlasujte v anketě na konci článku!

Filip nebyl nikterak výřečný. Zkrátka jen chtěl vyburcovat ty, kteří ho na sociální síti sledují v souvislosti s jeho původem, aby byli také ku prospěchu. „Letos musela máma udělat velmi odvážné rozhodnutí. Podpořte ji esemeskou,“ uvedl s narážkou na zrušené vystoupení a přidal i tvar zprávy, jejíž hromadné zaslání mohlo jeho mámě pomoci v cestě za tradičním vítězstvím v soutěži popularity.

„Obecně se téhle ‚anketě‘ vyhýbám a veškeré roztleskávání k hlasování po mně sjede jak hrách po zdi. Ale tohle se mě dotklo, takže jdu zahlasovat. Syn s velkým S,“ ocenila Kratochvíla jedna z jeho kamarádek.

Že bylo burcování potřeba, potvrdil i šéf pořádající agentury. „Finální čísla ještě neznám, ale podle průběžných výsledků hlasování to v kategoriích zpěvák a zpěvačka bylo letos těsné. Ne nijak dramaticky, že by šlo vyloženě o jednotky hlasů, ale bylo,“ řekl Super.cz Jaroslav Těšínský. Hlasovat se mohlo ale do páteční půlnoci.

Filip svou výzvu vystavil osm hodin předtím. Je tedy otázka, jestli s výsledky matky mohl nějak výrazněji zamíchat.

Mohlo vůbec hlasování fanoušků ovlivnit to, že Lucie kvůli nemoci odpískala dva koncerty? To si Těšínský nemyslí. „Jak jsem již říkal, výsledky neznám, ale lidé určitě pochopí, že se nedalo nic jiného dělat. Lucka je ve svém oboru jednička a všem to ukáže i v lednu, kdy jsou náhradní termíny koncertů,“ dodal šéf Slavíka.

Až do poloviny přímého přenosu mohou teď diváci hlasovat ještě v kategorii Objev roku. Vybírat mohou mezi třemi jmény: Pekař, Sebastian a Thom Artway.

Vyhrají podle vás Lucie Bílá a Karel Gott zase Českého slavíka?
Ano a přeju jim to
30,3 %
Ano, ale měli by dostat šanci jiní
11,3 %
Ne a je to škoda
0,8 %
Ne a je dobře, že dojde ke změně
57,6 %
Celkem hlasovalo 20921 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám